Industrial adhesives
  
StartIndustriesProductsKnowledge Centre Toll manufacturingContactNews  
Industries
PackagingBookbindingGrafic IndustriesProduct assemblyCarton converting WoodToll manufacturingOther  

Warning: include(Industrien-Grafisch): failed to open stream: No such file or directory in /public/sites/www.hotmelt-adhesives.nl/index-hotmelt-adhesives.php on line 175

Warning: include(): Failed opening 'Industrien-Grafisch' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /public/sites/www.hotmelt-adhesives.nl/index-hotmelt-adhesives.php on line 175
 

Lamineren

Intercol's lamineerlijmen
 • VA 557 voor PVC op papier en karton verlijmen
 • VA 810 voor PVC op paier en karton verlijmen, zeer hoge tack (aanvangshechting) en snel drogend
 • VA 558 spiegelbladlijm

Intercol's zelklevende lijm

 • AA 612 Zelfklevende lijm
 • AA 613 hoog temperatuur bestendige zelfklevende lijm

Intercol's hotmelts:

 • Hotmelt 1360 zijlijm
 • Lamineer lijmen
  • Om de mogelijkheden van kunststof lamineren te behandelen is het goed om de verschillende substraten uiteen te zetten.

   Lamineren van kunststof met een waterdoorlatend of wateropnemend materiaal

   Standaard watergedragen lijmen moeten het vocht wat ze in zich hebben afstaan voordat de eindhechting tot stand kan komen. Bij het lamineren van kunststoffen is het gebruik van koudlijmen alleen mogelijk wanneer het tweede substraat water door kan laten of water op kan nemen. Men kan hierbij bijvoorbeeld denken aan kunststof op karton, textiel of hout. Een praktisch voorbeeld van een applicatie als deze is te vinden bij de produktie van onder andere multomappen. Multomappen bestaan meestal uit een kartonnen binnenkant waarover een PVC folie is gelamineerd en omgeslagen om de randen. Extra eis hierbij is dat bij het omslaan van de randen de lijm direct een grote zuigende kracht moet hebben.

   Lamineren van kunststof met een watergedragen zelfklevende lijm

   Een andere mogelijkheid van het lamineren van kunststof is het gebruiken van een zelfklevende lijm. Hierbij kunnen twee niet water doorlatende kunststoffen toch met een watergedragen lijm worden gelamineerd. Het principe is hierbij dat de watergedragen lijm wordt aangebracht op het eerste substraat, de lijm wordt gedroogd (vaak geforceerde droging, inline) en als laatste het tweede substraat wordt aangebracht.

   Andere mogelijkheden voor het lamineren van kunststoffen

   Er zijn nog meer mogelijkheden voor het lamineren van kunststoffen. Deze staan ondermeer beschreven op de internetpagina www.hot-melt.nl.

 

 

 

 
   
drupa